1- Alçak gönüllülük; insanların sana nasıl davranmasını istiyorsan, onlara öyle davranmaktır.(1)
2- Allah’a yaklaşmanın en iyi vesilesi; O’nu tanıdıktan sonra namaz kılmak, ana-babaya iyilikte bulunmak, kıskançlığı, kendini beğenmişliği ve başkalarına karşı övünmeyi bırakmaktır.(2)
3- Kim ihanet eder de bir şeyin kusurunu bir Müslüman’dan gizlerse veya başka bir yolla onu aldatır ve hile yaparsa, Allah’ın lanetini hak etmiş olur.(3)
4- Allah’ın en kötü kulu, ikiyüzlü ve iki dilli olan kimsedir. Din kardeşinin karşısında onu över, ondan uzaklaştığı zaman ise, onun hakkında kötü şeyler söyler veya Müslüman kardeşine bir nimet verildiğinde onu kıskanır, bir sıkıntıya düştüğünde ise ona yardım etmez.(4)
5- Kim dünyaya âşık olursa, kalbinden ahiret korkusu çıkar.(5)
6- İşlerin en iyisi, orta hâlli olanıdır.(1)
7- Mallarınızı zekât vererek koruyunuz.(2)
1- Vesailu’ş-Şia, c.2, s.456, eski baskı2- Tuhefu’l-Ukul3- Müstedreku’l-Vesail, c.2, s.4554- Müstedreku’l-Vesail, c.2, s.1025- Ain-i Zindegi, s.131.1- Biharu’l-Envar, c.48, s.1542- Biharu’l-Envar, c.48, s.150.
Kaynak: İmam Musa Kâzım (a.s) (Ehlibeyt Serisi-1)/ Telif Komisyonu.